Европейската конвенция за правата на човека е универсално овластяване на

...
Европейската конвенция за правата на човека е универсално овластяване на
Коментари Харесай

Ива Пушкарова: Конвенцията за правата на човека поставя стена и Русия е от другата страна


„ Европейската спогодба за правата на индивида е универсално овластяване на индивида да отстоява себе си против държавната власт. Това назоваваме независимост. Съществува трагична разлика сред това да живееш в свят, в който законът е на твоя страна против страната и в свят, в който властта употребява закона против теб. “ Това разяснява пред БНР експертът по наказателно право доцент доктор Ива Пушкарова откакто Русия напусна Съвета на Европа.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3345
Възможно е в страна член по Конвенцията да има нарушавания по нея, но обществата стават все по-чувствителни и по-слабо толерантни към такива нарушавания, счита Ива Пушкарова.

Макар Русия да беше най-съдената страна в Европейския съд по правата на индивида, Конвенцията поддържаше един топъл вятър на смяната там, означи тя в предаването „ Преди всички “.

Оттеглянето от конвенцията съгласно юриста е „ подготвяне към нови интернационалните закононарушения с териториален обсег без ограничавания “ и заличава понятието „ човешки права “ на територията, на която документът не работи.

„ Това отдръпване демонстрира, че войната не е с Украйна или не е единствено с Украйна. Войната е с всички, които мислят друго, с целия свободен свят и войната е единствено началото “, разяснява Ива Пушкарова.

По думите ѝ „ Конвенцията слага стена и Русия сега е от другата страна “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР