Европейската конфедерация по волейбол (CEV) оповести официално датите, в които

...
Европейската конфедерация по волейбол (CEV) оповести официално датите, в които
Коментари Харесай

Треньорската конвенция на Европейската конфедерация по волейбол ще се проведе в София през септември

Европейската конфедерация по волейбол (CEV) оповести публично датите, в които ще се организира четвъртото издание на Треньорската спогодба. Българска федерация волейбол (БФВ) получи влиятелното домакинство през 2023 година.

Волейболни треньори и експерти от целия континент ще дойдат в София сред 22 и 24 септември. Те ще имат опция да вземат участие както в теоретични, по този начин и в на практика сесии, като обменят познания с фокус върху развиването на подрастващите. Събитията ще се състоят в спортна зала " Левски София " и Парк хотел " Витоша ".

" Една от най-важните задачи на БФВ през последните години е да разшири още повече развиването на своите " волейболни хора " - освен играчи, само че и треньори. Резултатите, които реализираме с юношеските национални тимове ни демонстрират, че сме на прав път. Организирали сме доста Треньорски семинари и се веселя да видя хора, които желаят да учат. България постоянно е имала мощно развъртян волейбол и считам, че София е отлично място за образуване на конгреса ", съобщи пред формалния уебсайт на CEV президентът на БФВолейбол Любомир Ганев.

Според програмата, която разгласи CEV, сутринта на 23 септември (събота) треньорите и учителите първо ще изслушат основните лектори (с въпроси и отговори в края на всяка теоретична част) във Парк хотел „ Витоша ". След това (следобед) групата ще се реалокира в спортна зала „ Левски София " (три подготвителни корта) за на практика занятия (където присъстващите още веднъж ще имат опция да задават своите въпроси към лекторите). На 24 септември участниците ще вземат участие в интерактивни работни групи.

Главни лектори на тазгодишното издание на конвенцията ще бъдат Ерик Ходжсън от Съединени американски щати и Анджиолино Фригони от Италия.

" Ние сме добре известни с нашето гостолюбие. Всяка година България е хазаин на интернационалните надпревари по волейбол. През 2023 година Варна ще бъде хазаин на мачове от Европейското състезание. Залата на " Левски София ", където ще се организира Конвенцията, е една от най-новите и съвременни. Това е същински дом на волейбола. Всички, които дойдат, ще го видят сами, само че най-важното е, че тук ще гостуват другари на волейбола. Очакваме с неспокойствие да посрещнем волейболни треньори от целия континент ", добави Валентин Помаков, който е координатор по плана.

Треньорската спогодба на CEV е част от друга стратегия на европейската конфедерация - School Volleyball, съфинансирана от Европейската комисия. Българската федерация по волейбол е сътрудник по тази стратегия и организира огромна акция - " С волейбол на учебно заведение ". Турнето започва през месец май 2022 година и с помощта на него хиляди деца у нас се допряха до обичаната игра, срещнаха се с волейболни митове, а учебни заведения получиха волейболни продукти.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР