Европейската комисия заяви в четвъртък, че ще задържи всичките 22

...
Европейската комисия заяви в четвъртък, че ще задържи всичките 22
Коментари Харесай

ЕС спря всички кохезионни фондове на Унгария, докато не изпълни условията за ЛГБТ правата, бежанците, академичната свобода и съдебната независимост

Европейската комисия съобщи в четвъртък, че ще задържи всичките 22 милиарда евро от кохезионните фондове на Европейски Съюз за Унгария, до момента в който нейното държавно управление не извърши изискванията, свързани с независимостта на правосъдната власт, университетските свободи, правата на ЛГБТ обществото и системата за леговище, оповестява Reuters.

Институциите на Европейски Съюз към този момент бяха решили на 12 декември да замразят 6,3 милиарда евро от средствата, до момента в който държавното управление на Виктор Орбан не извърши още по-строг набор от 17 условия, също свързани със правосъдната система и оправянето с корупцията на високите етажи.

22-те милиарда евро е сумата от кохезионните фондове на Европейски Съюз, които Унгария би трябвало да получи от дълготрайния бюджет на Европейски Съюз сред 2021 година и 2027 година Те са прехвърляния от Европейски Съюз, предопределени да изравнят стандарта на живот сред най-богатите и най-бедните членове на 27-те страни от Европейски Съюз, изплащани основно като възобновяване на средства, изразходвани за контрактувани цели от обособени държавни управления.

22-те милиарда евро за Унгария са предопределени за стратегии, в това число обучение за деца в неравностойно състояние, модернизиране на железопътния превоз, достъп до широколентов достъп и помощ за райони, наранени от затварянето на въглищни централи.

Решението за задържане на цялостната сума за Унгария беше взето, откакто в четвъртък Комисията и Будапеща подписаха по този начин нареченото съглашение за партньорство, което в детайли разказва по какъв начин би трябвало да се изразходват парите от бюджета на Европейски Съюз, както и 11 оперативни стратегии по политиката на доближаване.

" Европейската комисия смята, че хоризонталното разрешаващо изискване на Хартата на главните права към момента не е изпълнено. Това значи, че Европейската комисия не може да възвърне разноските. Ще продължим да работим с унгарските управляващи, с цел да преодолеем тази обстановка “, сподели Елиза Ферейра, европейски комисар по кохезията и промените.

Унгарският закон против ЛГБТКИ+, който лимитира преподаването в учебните заведения по хомосексуалността и транссексуалните въпроси, дружно със " съществени опасности за академичната независимост и правото на леговище “, значи, че Унгария не съблюдава Хартата на главните права на Европейски Съюз, декларира Комисията, парите не могат да бъдат изплатени, до момента в който Унгария не възвърне сходството.

Правителството на Унгария е изрично, че законът, ограничителен образованието по пол и полова еднаквост, е предопределен да отбрани децата.

Това, което Унгария ще може да получи без никакви предварителни дейности, е 1,5% от средствата под формата на авансово финансиране, както и известна техническа помощ за подготовката на плановете.

Унгария и Европейски Съюз от дълго време са в несъгласие по отношение на върховенството на закона, корупцията, отношението към половите малцинства, образованието и миграционните политики.

В допълнение към кохезионните фондове, Европейски Съюз също задържа 5,8 милиарда евро дотации на Унгария от фонда за възобновяване на Европейски Съюз, до момента в който държавното управление не отговори на опасенията по отношение на независимостта на съдилищата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР