Европейската комисия заяви днес, че е готова да обсъди молба

...
Европейската комисия заяви днес, че е готова да обсъди молба
Коментари Харесай

Брюксел към Будапеща: Европейската солидарност за имигрантската криза е двупосочен процес

Европейската комисия съобщи през днешния ден, че е подготвена да разиска молба на Будапеща да помогне за финансиране на отбраната на унгарските граници. Комисията обаче напомни на Унгария, че европейската взаимност за решение на имигрантската рецесия "не се сервира но карт " - по желание на клиента, заяви Агенция Франс Прес.

Унгария през вчерашния ден заяви, че е поискала Брюксел да й компенсира половината от 800-те милиона евро, които твърди, че е похарчила за защита на външните граници на Европейски Съюз, в това число посредством създаване на ограда по границата. Унгарското държавно управление счита, че това е въпрос на "европейска взаимност ", каквато Европейски Съюз би трябвало "да показва на процедура ", и акцентира, че други страни са получили финансова помощ. Помолена от Агенция Франс Прес за коментар, Европейска комисия отговори, че Унгария към този момент е получила европейска помощ за границите си в подтекста на имигрантската рецесия.

"Ако Унгария желае в този момент спомагателна помощ, Комисията е подготвена бързо да прегледа такава молба ", съобщи говорителка на Европейска комисия. Комисията е подготвена "да окаже уместно подпомагане, в случай че обстановката го изисква, с цел да поддържа ръководството на външните граници на Европейски Съюз, спазвайки европейското право ", добави тя. Но "не бива да забравяме, че солидарността е двупосочна улица ", "не се сервира но карт ", продължи тя.

От две години насам Унгария намерено се опълчва на европейската политика по миграцията и отхвърля да ползва европейския проект за разпределение на претенденти за леговище, идващи в Италия и Гърция, признат през 2015 година, с цел да облекчи бремето на тези страни, които първи посрещат имигрантските потоци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР