Европейската комисия започва обществено допитване за промяната на времето, което

...
Европейската комисия започва обществено допитване за промяната на времето, което
Коментари Харесай

ЕС пита гражданите дали да бъде премахнато лятното часово време

Европейската комисия стартира публично допитване за смяната на времето, което се прави два пъти годишно в Европейски Съюз. Говорителят на Европейската комисия Енрико Бривио разясни:

" Има две благоприятни условия. Едната е системата да не се трансформира, другата - тя да бъде отстранена в целия Европейски съюз. Не желаеме да се получава нещо сходно на " закърпена работа ", тъй като тя ще раздроби единния пазар. "

Гражданите могат да отговорят онлайн с " да " или " не " дали директивата за лятното часово време да се промени или не. Анкетата е налична на всички езици в Европейски Съюз до 16-ти август.

Европейска комисия сподели, че изследването е било подхванато след искане на Европейския парламент през февруари, а също на жители и някои страни членки на Европейски Съюз.

Тя задава пет въпроса, при които хората би трябвало да кажат по какъв начин претърпяват лятното часово време, дали желаят да го запазят или да отстранен съществуващата уредба и за какво, както и да уточнят дали избират часовниците да останат за непрекъснато с един час напред или обратно.

Според законодателството на Европейски Съюз часовниците в общността се реалокират с един час напред в последната неделя от март и се връщат още веднъж в последната неделя на октомври. /Агенция Кросс
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР