Европейската комисия смъмри правителството, че не изпълнява в достатъчна степен

...
Европейската комисия смъмри правителството, че не изпълнява в достатъчна степен
Коментари Харесай

Брюксел критикува България за нарушения в околната среда, морското оборудване и пътната инфраструктура

Европейската комисия смъмри държавното управление, че не извършва в задоволителна степен отговорностите си към околната среда в морските води, морското съоръжение и употребата на тунели, съобщи пресслужбата на Европейска комисия, представена от ”Дневник ”.
До 15 октомври 2018 година България дружно с Ирландия, Кипър, Литва и Малта не е показала отчет за положението на морските води, въздействието на човешката активност върху околната среда и екологичните си цели. Европейската комисия е разкрила наказателни производства за определяне на нарушаване, като е изпратила до цитираните страни уведомителни писма. България към този момент е дала обещание да показа нужните данни до 30 юни 2020 година

Комисията е решила да изпрати публично уведомително писмо до България поради неспазване на правото на Европейски Съюз за морското съоръжение. Общите правила на Европейски Съюз за сигурност и запазване на околната среда важат за съоръжение като избавителни жилетки, пречиствателни системи за отпадни води и радари на борда на корабите, плаващи под флага на държава-членка. България не е подсигурила, че морското съоръжение на корабите под български байрак дава отговор на Директивата. Страната ни разполага с два месеца, с цел да отговори на опасенията, изразени от Комисията.

Европейската комисия е изпратила публични уведомителни писма до Белгия, България, Италия, Испания и Хърватия заради неспазване на инструкция, с която се откриват минимални ограничения за сигурност, свързани с инфраструктурата и употребата на тунели. Тя се ползва за всички тунели по трансевропейската пътна мрежа с дължина над 500 м.

Посочените страни не са осъществили цялостния комплект от нужни инфраструктурни ограничения, с цел да подсигуряват най-високи стандарти за сигурност в някои от тунелите, които попадат в това приложно поле. Засегнатите страни разполагат със период от два месеца, с цел да уведомят комисията за ограниченията, които са приели за поправяне на пропуските.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР