Европейската комисия ще проучи решението на Европейския съд за газопровода

...
Европейската комисия ще проучи решението на Европейския съд за газопровода
Коментари Харесай

ЕК ще проучи решението на Европейския съд за Opal и ще реши как да действа по-нататък


Европейската комисия ще изследва решението на Европейския съд за газопровода Opal и по-късно ще реши по какъв начин да работи по-нататък Това е коментирал заместник-председателя на Европейската комисия по въпросите на енергийния съюз Марош Шефчович в отговор на въпрос за опциите за обжалване.

Съдът на Европейски Съюз във вторник анулира решението на Европейската комисия от 2016 година за уголемен достъп на „ Газпром “ до мощностите на Opal, като отсъди, че това е нарушение на правилото на енергийна взаимност.

„ Решението бе взето едвам през вчерашния ден...Ще го проучваме в елементи, а по-късно ще решим по какъв начин ще действаме по-нататък “, сподели Шефчович на конференция в сряда.

РИА Новости от своя страна оповестява, че от Федералната мрежова организация на Германия са съобщили организацията, че „ Газпром “ би трябвало да понижи превозването на природен газ по Opal до половината от директната мощ на газопровода в осъществяване на решението на съда на Европейски Съюз. Това значи връщане към решението на Европейската комисия от 2009 година

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР