Европейската комисия ще предложи нова схема за разпределяне на бежанците

...
Европейската комисия ще предложи нова схема за разпределяне на бежанците
Коментари Харесай

ЕК променя схемата за разпределение на бежанци

Европейската комисия ще предложи нова скица за разпределение на бежанците в страните членки на Европейския съюз. Това разгласи на брифинг представителят на Европейска комисия Наташа Берто.
" На 27 септември ще излезем с предложение ", сподели тя, като означи, че става въпрос на банкет на още 40 000 бежанци, цитира БГНЕС.

През септември 2015 година страните от Европейски Съюз взеха решение да преселят на тяхна територия 160 000 мигранти, които по това време бяха в Гърция и Италия. Квотите бяха разпределени съразмерно на популацията на страните от Общността.

Две години по-късно обаче Европейски Съюз не съумя да извърши това решение, защото страните от Вишеградската четворка - Унгария, Полша, Словакия и Чехия, се оповестиха срещу квотите за миграция.

През 2015-2016 година бе маркиран пик на миграционната рецесия, като през това време на Стария континент дойдоха 2,5 милиона бежанци. Докато управляващите в европейските страни се занимават с въпроса за разпределението, интензивността на миграционния поток през Гърция и Италия още веднъж стартира да нараства.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР