Европейската комисия се противопостави на действията от страна на Полша

...
Европейската комисия се противопостави на действията от страна на Полша
Коментари Харесай

ЕК скастри Полша и Унгария за неприемливи действия спрямо украинското зърно

Европейската комисия се опълчи на дейностите от страна на Полша и Унгария, които не разрешиха вноса на украинско зърно. Говорител на Европейска комисия съобщи, че едностранните решения на двете страни членки на Европейския съюз са неприемливи.

" Запознати сме със известията на Полша и Унгария по отношение на възбраната за импорт на зърно и други селскостопански артикули от Украйна ", уточни представителят на Европейска комисия.

" В този подтекст е значимо да се подчертае, че комерсиалната политика е от изключителната подготвеност на Европейски Съюз и затова едностранните дейности не са допустими ".

Всички решения в границите на Европейски Съюз би трябвало да се координират и съгласуват изключително в такива сложни времена, се споделя още в изказването.

Припомняме, през вчерашния ден Полша и Унгария взеха решение да забранят вноса на украинско зърно, опазвайки селкостопанския си бранш. В днешния ден България също разгласи, че обмисля да наложи сходна възбрана, а Полша от своя страна посочи, че не разрешава и преноса на зърно и други храни от Украйна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР