Европейската комисия се надява до края на годината да приеме

...
Европейската комисия се надява до края на годината да приеме
Коментари Харесай

ЕК планира до края на годината да приеме поправките в газовата директива


Европейската комисия се надява до края на годината да одобри поправките в газовата инструкция, а по-късно да възобнови процесът на приемане на мандат за договаряния с Русия за газопровода „ Северен поток 2 “. Това е декларирал пред публицисти ръководителят на отдела за вътрешни енергийни пазари на генералния директорат по енергетика към Европейската комисия Клаус Дитер Борхард, представен от непознатите организации.

По думите му, процесът на приемане на мандат е спрян, защото към актуалният миг Европейската комисия разисква ремонти в газовата инструкция на Европейска комисия, която касае импортните газопроводи.

След като поправките бъдат признати, би трябвало да се проведат договаряния с Русия, защото могат да зародят спорове сред европейското и съветското законодателства в този бранш, което изисква и полемика за намирането на условия за работа на газопровода „ Северен поток 2 “, счита Борхард.
Той отбелязва също по този начин, че към този момент въпросът за това дали изключителната икономическа зона Германия, по която се възнамерява полагането на газопровода попада под европейско контролиране, към момента се разисква в Съвета на Европа.

„ Смятаме, че би трябвало да приключим работата над поправките до края на тази година “, сподели европейския служител.

По-рано Европейската комисия насочи искане към държавите-членки на Европейски Съюз за даване на мандат за договаряния с Русия за статута на газопровода „ Северен поток 2 “. Това искане бе доказано единствено от 7-8 страни, някои се въздържаха, а други бяха срещу. Повечето от юристите в Европейския съвет и Европейската комисия считат, че Третият енергиен пакет не може да се ползва към морските газопроводи на трети страни.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР