Европейската комисия съобщи, че увеличава значително помощта за украинските бежанци,

...
Европейската комисия съобщи, че увеличава значително помощта за украинските бежанци,
Коментари Харесай

ЕС увеличава значително помощта за украинските бежанци

Европейската комисия заяви, че усилва доста помощта за украинските бежанци, потърсили протекция в Европейски Съюз. Предвижда се да бъдат обезпечени спомагателни средства от общия бюджет, неусвоени след 2014 година по разнообразни фондове.
Бюджетът ще продължи да покрива разноските за заслон, здравни грижи и езиково образование на украинците. Тези разноски ще бъдат плащани с европейски средства, в това число от фондовете за доближаване, които не са употребявани поради пандемията или поради повишаването на строителните материали и суровините.
ЕК отпуска още 3,5 милиарда евро до края на идната година, като ще признава на страните от Европейски Съюз разноски на човек по 100 евро седмично, вместо по 40 евро, както до момента. Удвоява се срокът, в който тези средства ще бъдат обезпечавани - от 13, на 26 седмици от идването на украинския жител.
Поне 30 на 100 от средствата би трябвало да доближават до локалните управляващи и цивилен организации. Ще може да се изисква осребряването на към този момент направени разноски, свързани с посрещането на украинските бежанци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР