Европейската комисия съобщи, че ще предложи техническа подкрепа на България,

...
Европейската комисия съобщи, че ще предложи техническа подкрепа на България,
Коментари Харесай

ЕК подкрепя 16 страни, включително България, за независимост от руските изкопаеми горива

Европейската комисия заяви, че ще предложи техническ а поддръжка на България, Белгия, Чехия, Естония, Ирландия, Гърция, Испания, Хърватия, Италия, Кипър, Унгария, Полша, Португалия, Румъния, Словения, Словакия и Финландия , с цел да прекратят зависимостта си от съветските изкопаеми горива.

Предвижда се помощта да обезпечи определянето и използването на нужните политически промени и вложения в областите на разнообразяването на енергийните доставки, ускоряването на прехода към възобновима сила и повишението на енергийната успеваемост. Посочените страни са поискали тази поддръжка и ще я получат в идващите месеци, прецизира комисията.

Еврокомисарят по въпросите на доближаването Елиза Ферейра декларира, че страните в Европейски Съюз са изправени пред невиждана енергийна рецесия. На 21 март, откакто Русия нахлу в Украйна, Европейска комисия насочи покана до страните в Европейски Съюз да заявят каква техническа поддръжка им е нужна, добавя тя, представена в известието.

По нейните думи помощта от Европейска комисия ще обезпечи средносрочно намаляване на растежа на цените , в това число с ускорение на природосъобразния преход.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР