Европейската комисия съобщи, че изпраща на България и още 16

...
Европейската комисия съобщи, че изпраща на България и още 16
Коментари Харесай

ЕК очаква България да приложи правилата за цифровизация в дружественото право

Европейската комисия заяви, че изпраща на България и още 16 страни от Европейски Съюз публични уведомителни писма, с цел да приложат общностното законодателство за използване на цифрови принадлежности и процеси в дружественото право.

Европейските правила плануват страните да вкарат напълно онлайн благоприятни условия за основаване на избрани типове сдружения и регистрация на трансгранични клонове, както и за напълно онлайн подаване на документи в комерсиалните регистри , се отбелязва в известие на комисията.

Според разпоредбите повече данни за сдруженията стават налични гратис в комерсиалните регистри посредством системата за взаимно свързване на тези регистри в Европейски Съюз.

Крайният период за въвеждане на европейските правила изтече на 1 август 2021 година , само че 17 страни са се възползвали от опцията за удължение на периода до август тази година. Заради приключването на спомагателния период, Европейска комисия е решила да изпрати публични уведомителни писма до Белгия, България, Дания, Кипър, Люксембург, Холандия, Полша, Словения, Словакия и Швеция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР