Европейската комисия съобщи, че ЕС увеличава с пет милиона евро

...
Европейската комисия съобщи, че ЕС увеличава с пет милиона евро
Коментари Харесай

ЕС отпуска още пет милиона евро помощ за Нагорни Карабах

Европейската комисия заяви, че Европейски Съюз усилва с пет милиона евро филантропичното финансиране за потребностите, зародили с рецесията в Нагорни Карабах.

Очаква се всеобщо изселване на хора от Нагорни Карабах към Армения, като почти 13 500 бежанци към този момент са пресекли границата, отбелязва комисията. В Нагорни Карабах има огромен дефицит на храна, липсва достъп до електричество и вода. Европейски Съюз ще обезпечи поддръжка за част от преселените от Нагорни Карабах в Армения, като се чака помощта да стигне до към 25 000 души. Осигурени са средства за заслон, храни и благоприятни условия за прехранване, се разяснява в известието.

Още към 60 000 души ще бъдат подкрепени посредством Червения кръст с храна и здравни грижи. Европейски Съюз изпраща на място собствен представител за оценка на потребностите, добавя комисията. 

В известието се прецизира, че от началото на спора в Нагорни Карабах предходната година Европейски Съюз към този момент е обезпечил над 25,8 милиона евро филантропична помощ, в това число оповестените през днешния ден средства. Хуманитарното финансиране от Европейски Съюз се дава съгласно правилата за човечност, индиферентност, безпристрастност и самостоятелност, прибавя Европейска комисия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР