Европейската комисия разследва изтичането към журналисти на поверителна информация за

...
Европейската комисия разследва изтичането към журналисти на поверителна информация за
Коментари Харесай

ЕК разследва теч на поверителна информация към журналисти за нейни решения

Европейската комисия проверява приключването към публицисти на поверителна информация за решения на комисията, оповестява електронното издание "Политико ", като се базира на лични източници.

Според изданието следствието е почнало, откакто предишния месец "Политико " и организация Блумбърг разгласиха проекта за икономическо възобновяване на Европейски Съюз след края на пандемията от ковид, направен от председателката на комисията Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е, още преди тя да го разгласи. Това съгласно изданието доста я подразнило и довело до решението за следствие, написа "Политико ", представено от ТАСС.

Тази седмица европейски служители предизвестили, че следствието към този момент е разкрило един от хипотетичните информатори на публицистите и в случай че съмненията се потвърдят, той ще бъде осъден. Не се прецизира какво може да бъде наказването.

Европейска комисия утвърди скица на стойност 88 милиона евро за подкрепяне на българските микро и дребни предприятия

Нещо повече, проверяват се и тези сътрудници на евроинституциите, които разкриват информация не на публицисти, а на страните членки на Европейски Съюз. Източниците на "Политико " дават образец за подобен случай - приключването към страни членки на проектите на Европейска комисия за преразглеждане на миграционната политика на Европейски Съюз.

Според източниците увеличението на броя на сходни следствия в Еврокомисията приказва за растяща "параноя " в екипа на Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е, който включва няколко висши съветници, пристигнали с нея от Берлин. "Ние сме привикнали на четем в немската преса приключване на информация за това, което преди малко сме обсъждали (в Брюксел). Това не са случаи на приключване на жизненоважна информация, само че въпреки всичко е приключване ", сподели един от тях.

"Политико " акцентира, че в Еврокомисията са отказали да разясняват този въпрос, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР