Европейската комисия публикува пролетната покана за подаване на кандидатури за

...
Европейската комисия публикува пролетната покана за подаване на кандидатури за
Коментари Харесай

35 000 младежи ще получат безплатна карта за пътуване с влак

Европейската комисия разгласява пролетната покана за подаване на кандидатури за DiscoverEU, с помощта на която 35 000 младежи ще получат безвъзмездна железопътна карта, с цел да опознаят Европа.

Кръгът за кандидатстване стартира през днешния ден в 12,00 ч. и ще завърши на 29 март в 12,00 ч. За да завоюват железопътна карта, младежите би трябвало да аплайват на Европейския юношески портал, да отговорят на 5 въпроса от викторина, както и на един решителен въпрос. Успешните претенденти, родени сред 1 юли 2004 година и 30 юни 2005 година, ще могат да пътуват в Европа до 30 дни през интервала на пътешестване сред 15 юни 2023 година и 30 септември 2024 година Поканата е отворена за претенденти от страни на Европейския съюз и от трети страни, асоциирани към програмата „ Еразъм + “, като Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Северна Македония, Сърбия и Турция.

Тази година участниците ще могат да открият маршрута, отдаден на Новия европейски Баухаус, стартиран през януари 2023 г. Неговата цел е да въодушеви младежите при избора на дестинации и да се увеличи осведомеността по отношение на смисъла на това Европейският съюз да бъде „ хубав, резистентен, единен “. Участниците също по този начин ще продължат да се възползват от самодейностите, стартирани през 2022 г. по време на Европейската година на младежта, като „ Младежта опознава културата с помощта на DiscoverEU през 2022 година “ и Културния маршрут на DiscoverEU, който съчетава разнообразни дестинации и клонове на културата. Участниците в DiscoverEU могат да посетят европейските столици на културата, дестинации, включени в влиятелния лист на световното завещание на ЮНЕСКО, и места, носещи Знака за европейско завещание. Освен това те могат да посещават и местата — носители на наградата „ Достъпен град “. Друга активност, която ще продължи, е даването на участниците на карта за понижения, съдържаща над 40 000 благоприятни условия за отстъпки в публичния превоз, за културни прояви, настаняване, храна, спорт и други услуги, предлагани във всички отговарящи на изискванията страни.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР