Европейската комисия публикува първия си доклад за състоянието на подготвеността

...
Европейската комисия публикува първия си доклад за състоянието на подготвеността
Коментари Харесай

Европейската комисия публикува доклад за подготвеността в областта на здравеопазването

Европейската комисия разгласява първия си отчет за положението на подготвеността в региона на опазването на здравето. В отчета се акцентира постигнатият прогрес в региона на подготвеността и реакцията от началото на пандемията от COVID-19, като се слага акцент по-специално върху медицинските ограничения за противопоставяне.

Във връзка с това се употребяват поуките, извлечени по време на пандемията, и осъществената работа за подсилване на подготвеността и реакцията. В него също по този начин се показват новите провокации, пред които са изправени органите в региона на публичното опазване на здравето, и се обрисуват съответните дейности, които Комисията ще предприеме, с цел да се оправи директно с тях.

Вече е реализирано доста. Чрез основаването на Органа за подготвеност и реакция при изключителни здравни обстановки (HERA) Комисията предприе значими стъпки във всички области на здравната готовност, в това число откриването, профилактиката, научните проучвания, интернационалното съдействие, реакцията, вложенията и битката с дезинформацията.

Необходима е обаче още работа. Въз основа на трите предпочитани закани за здравето, открити през юли 2022 година (патогени с висок пандемичен потенциал; химични, биологични, радиологични и нуклеарни закани, както и закани, произлизащи от антимикробна резистентност), в отчета се дефинират основни дейности за по-нататъшно повишение на готовността на Европейски Съюз през идната година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР