Европейската комисия публикува интерактивна карта, която показва капацитета за производство

...
Европейската комисия публикува интерактивна карта, която показва капацитета за производство
Коментари Харесай

Интерактивна карта показва капацитета за производство на ваксини в ЕС

Европейската комисия разгласява интерактивна карта, която демонстрира потенциала за произвеждане на ваксини против COVID-19 в Европейски Съюз по цялата верига на доставки.

Картата се основава на данни, получени от работната група за промишлено разгръщане на производството на ваксини против COVID-19, на данни, събрани по време на събитията и срещите за намиране на сътрудници, проведени от Комисията през март, на обществено налична информация и такава, споделена от страните членки. Тези данни ще бъдат допълвани и обновени. Възможно е сдруженията да имат даже по-голям потенциал от отразения на картата, защото работната група категоризира фирмите въз основа на тяхната съществена област на активност.

Комисарят по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон, който управлява работната група, съобщи: „ С над един милиард дози ваксини нашата индустрия оказа помощ на Европейски Съюз да се трансформира в най-ваксинирания континент в света и най-големия експортьор на ваксини против COVID-19. Тази интерактивна карта, която включва стотици открити в Европейски Съюз производители, снабдители и дистрибутори, демонстрира обсега на промишлената екосистема, както и капацитета за нови промишлени партньорства за в допълнение повишение на готовността ни за изключителни обстановки в региона на опазването на здравето. “

Работната група за промишлено разгръщане на производството на ваксини против COVID-19 беше основана от Комисията през февруари 2021 година, с цел да се усили индустриалният потенциал, като работи на правилото „ обслужване на едно гише “ за производителите, търсещи поддръжка, и да се открият и преодолеят пречките във връзка с индустриалния потенциал и веригата на доставки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР