Европейската комисия призова правата на демонстрантите да бъдат спазвани, а

...
Европейската комисия призова правата на демонстрантите да бъдат спазвани, а
Коментари Харесай

ЕК напомни: Правата на демонстрантите да бъдат спазвани


Европейската комисия прикани правата на стачкуващите да бъдат спазвани, а дейностите на полицията да бъдат законосъобразни във връзка митингите в България.

" Многократно сме заявявали, че съществува право на мирни митинги в страните от ЕС; страните имат право да подхващат съответните законосъобразни полицейски дейности за запазване на публичния ред ", споделиха представители на Европейската комисия на конференция в отговор на въпроси, свързани със събитията в България от последния месец.

Призоваваме страните от Европейски Съюз да наблюдават за спазването на правата на демонтстантите и за законосъобразността на полицейските дейности, прибавиха представителите, представени от Българска телеграфна агенция.

Националните правни системи наблюдават за спазването на правата, допълниха те.

В петък рано сутринта маскирани служители на реда и жандармеристи разчистиха протестните палаткови лагери в София, Пловдив и Варна.

Говорителите на Европейска комисия показаха, че " общата оценка в последния отчет по механизма за съдействие и инспекция за България е, че напредъкът на страната е задоволителен за осъществяване на задачите, сложени при приемането на страната в Европейски Съюз ".

Същевременно Европейска комисия ясно съобщи, че страната би трябвало да продължи с използването на нужните промени, изключително във връзка с независимостта на правосъдната власт и за битка с корупцията. Това наше мнение остава непроменено. Преходът към новия механизъм за наблюдаване на върховенството на закона в Европейски Съюз ще даде опция на комисията да продължи работата с България, показаха представителите.

Европейска комисия работи на основата на механизми, които наблюдават непрекъснатите провокациите пред върховенството на закона. Не отвръщаме взор от събитията в България, с новия механизъм от есента продължаваме наблюдението за върховенството на закона, прибавиха те.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР