Европейската комисия призова държавите-членки на ЕС да работят заедно, за

...
Европейската комисия призова държавите-членки на ЕС да работят заедно, за
Коментари Харесай

ЕК настоява да се ограничат пътуванията от Индия

Европейската комисия прикани държавите-членки на Европейски Съюз да работят дружно, с цел да лимитират пътуванията от Индия, за да се ограничи разпространяването на разновидността на COVID-19, който опустоши азиатската страна.
Комисията съобщи, че мярката, която би била краткотрайна, следва по-ранно предложение на Световната здравна организация за смяна на класификацията на този вид от „ вид от интерес “ на „ притеснителен вид “.
„ Важно е да се лимитират до непоколебим най-малко категориите пасажери, които могат да пътуват от Индия по основни аргументи, и да се подложат тези, които към момента следва да пътуват от Индия, на строги условия за тестване и карантина “, се споделя в изказване на Комисията.
В него се показва, че рестриктивните мерки не би трябвало да се ползват за никого, пътуващ по незабавни аргументи, като лица, нуждаещи се от интернационална протекция, или по неотложни фамилни аргументи.
Гражданите на Европейски Съюз и дълготрайно пребиваващите, както и членовете на техните фамилии, също ще бъдат освободени от отграниченията, заяви Евроактив.
Броят на жертвите на ковид в Индия мина 250 000 в сряда, като Световната здравна организация съобщи, че разновидността, подхранващ вълната, е открит в десетки страни по света.
Има опасения, че вирусът в този момент бушува в обширните селски региони на Индия, където живеят две трети от популацията и където опазването на здравето е неравномерно разпределено.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР