Европейската комисия прикани държавите от Шенгенското пространство и асоциираните към

...
Европейската комисия прикани държавите от Шенгенското пространство и асоциираните към
Коментари Харесай

ЕК прикани държавите в ЕС да оставят затворени външните граници до 15 юни

Европейската комисия прикани страните от Шенгенското пространство и асоциираните към Шенген страни да удължат краткотрайното ограничаване на неналожителните пътувания до Европейски Съюз с още 30 дни, до 15 юни.

Макар че някои от тези страни подхващат предварителни стъпки за облекчение на ограниченията за битка с епидемията, ситуацията остава несигурно в Европа и по света. Затова са нужни непрекъснати ограничения по външните граници, с цел да се понижи заплахата от разпространяване на заболяването посредством пътувания до Европейски Съюз, се разяснява в известието.
Люксембургски общини стачкуват против решението на Берлин да удължи затварянето на границата Те смъкнаха на половина знамената си на Европейски Съюз пред кметствата си в символ на митинг
Премахването на рестриктивните мерки за пътешестване следва да се прави последователно и в съгласие, преди рестриктивните мерки по външните граници да бъдат облекчени по-нататък.

Призивът визира в това число България, Кипър, Румъния и Хърватия, както и Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария, прецизира Европейска комисия.

Възможно удължение на ограничаването за пътешестване след 15 юни би трябвало да бъде оценено още веднъж въз основа на развиването на епидемиологичната конюнктура, се показва в известието.
Хайко Маас: Ранен старт на туризма може да докара до удължение на рецесията Европа се нуждае от общи критерии, с цел да се върне към свободния туризъм допустимо най-бързо, само че допустимо най-отговорно, акцентира немският външен министър
Ограниченията не се ползват за жителите на Европейски Съюз, за жителите на страните от Шенген отвън Европейски Съюз, за членовете на техните фамилии и за жителите на непознати страни, пребиваващи дълготрайно в Европейски Съюз, когато се връщат в своите домове. Държавите следва да не ползват рестриктивните мерки по отношение на характерни типове пасажери, с основни функционалности или потребности от първостепенно значение.

На лекари, медицински сестри и други здравни служащи, научни служащи и специалисти, които оказват помощ за справяне с епидемията, както и на хора, пренасящи артикули, погранични служащи и сезонни служащи в селското стопанство, следва да остане позволено да влизат в Европейски Съюз, прибавя комисията.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 1 872 43 86 401 Света 3 981 296 67 652 274 407 1 372 291 Заразени* Нови Починали България 1 872 43 86 Света 3 981 296 67 652 274 407
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР