Европейската комисия прие препоръка с мерки за борба с фалшифицирането

...
Европейската комисия прие препоръка с мерки за борба с фалшифицирането
Коментари Харесай

ЕК затяга мерките за борба с фалшификатите

Европейската комисия одобри рекомендация с ограничения за битка с подправянето онлайн и офлайн и за по-ефективно използване на правата върху интелектуалната благосъстоятелност.

Целта е да се насърчи съдействието сред носителите на права, доставчиците на услуги и правоприлагащите органи, като в същото време се насърчат най-хубавите практики и потреблението на модерни принадлежности и технологии.

Препоръката се състои от стратегически начинания за битка с подправянето и подсилване на използването на правата върху интелектуалната благосъстоятелност, като се дефинират специфични принадлежности за повишение на устойчивостта и способността на сдруженията да пазят по-добре своите нематериални активи, в това число против киберкражби.
 Европейска комисия покачва отбраната на интелектуалната благосъстоятелност в Европейския съюз
Европейска комисия покачва отбраната на интелектуалната благосъстоятелност в Европейския съюз

Фалшивите и пиратски артикули съставляват 5% от общия размер на внасяните в Европейски Съюз артикули и възлизат на стойност 85 милиарда евро.

Сред основните дейности, препоръчани от Европейска комисия, са:

- Определяне на единно звено за контакт по въпросите на използването на правата върху интелектуалната благосъстоятелност и разширение на потреблението на съществуващите принадлежности.

- Насърчаване на подписалите Меморандума за съгласие по отношение на продажбата на фалшифицирани артикули в интернет да търсят статут на приближен адресант на сигнали според Законодателния акт за цифровите услуги, като по този метод се подсигурява, че им се дава приоритет при подаването на уведомления за нелегално наличие.

- Адаптиране на процедурите за противопоставяне на новите практики на подправяне, справяне с проблеми като огледални уеб страници с динамични разпоредби, усъвършенстване на обмена на информация в правосъдните производства и обезпечаване на уместно обезщетение за вреди, в това число материални и морални вреди.

- Насърчаване на потреблението на различно разрешаване на разногласия за всички разногласия в региона на интелектуалната благосъстоятелност, като се предлага стопански ефикасен и сполучлив вид, изключително за трансгранични разногласия и МСП.

- Преразглеждане и вероятно увеличение на оптималните наказания за тежки закононарушения против интелектуалната благосъстоятелност.

- Оправомощаване на органите за контрол на пазара за по-нататъшно разкриване и битка с подправянето.

- Разработване на практики, ориентирани към по-бързо, по-евтино и по-екологично предпазване и неутрализиране на имитации.

- Адаптиране на практиките в региона на интелектуалната благосъстоятелност към ИИ и виртуалните светове, като се употребява блокова верига за следене на веригата на доставки и системи за различаване на наличие за разкриване на подправяне и пиратски артикули.

- Интегриране на наличието на интелектуалната благосъстоятелност в националните стратегии за образование и обучение, изключително в региона на правоприлагането и бизнес образованието.

Ключови принадлежности, препоръчани от Комисията:

- Нова услуга, наречена " на ИС ", възвръща разноските, направени от МСП, които търсят първичен съвет от специалисти за това по какъв начин да упражняват правата си при положение на нарушаване на ПИС или по какъв начин да избегнат нарушаването на правата върху интелектуалната благосъстоятелност на друго сдружение.

- Комисията ще създаде инструментариум за попречване на киберкражбите, който дава материали за повишение на осведомеността и образования. Това ще помогне на МСП да предотвратяват или реагират на хакерски атаки (напр. хакерски атаки) против търговски секрети.

- Ще бъде създаден надзорен лист с насоки за това по какъв начин МСП могат да употребяват ИИ, без да компрометират нематериалните си активи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР