Европейската комисия представя пакет от предложения относно високопроизводителните изчислителни технологии

...
Европейската комисия представя пакет от предложения относно високопроизводителните изчислителни технологии
Коментари Харесай

ЕК представя предложения в областта на изчисленията със суперкомпютри и свързаността

Европейската комисия показва пакет от оферти по отношение на високопроизводителните изчислителни технологии и свързаността. Тези две взаимно подсилващи се начинания са спомагателни стъпки в програмата на Комисията в региона на цифровите технологии за подсилване на цифровия суверенитет на Европа, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България.

С днешния дигитален пакет Европейски Съюз ще резервира и укрепи водещата си роля в региона на високопроизводителните изчислителни технологии, с цел да поддържа цялата тактика в региона на цифровите технологии, да подсигурява възобновяване и да ускори конкурентоспособността си в международен мащаб. Предложението ще даде опция за вложения в размер на 8 милиарда евро за идващото потомство суперкомпютри — доста по-голям бюджет спрямо сегашния. Той ще поддържа научноизследователски и иновационни действия за нови високопроизводителни изчислителни технологии, системи и артикули, както и ще предизвиква нужните умения за потребление на инфраструктурата и ще образува основата за екосистема на международно ниво в Европа.

По отношение на свързаността Комисията приканва страните членки да подтикват вложенията в инфраструктура за широколентова съгласуваност с доста огромен потенциал, в това число 5G, която е главният детайл на цифровата промяна и главен дирек на възобновяване. Навременното разрастване на 5G мрежите ще предложи обилни стопански благоприятни условия за идните години като основен актив за европейската конкурентоспособност, резистентност и главен фактор за бъдещи цифрови услуги.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР