Европейската комисия представи днес подробен списък на новите, пети поредни

...
Европейската комисия представи днес подробен списък на новите, пети поредни
Коментари Харесай

Ето какви са новите санкции срещу Русия

Европейската комисия показа през днешния ден обстоен лист на новите, пети следващи наказания против Русия поради нападението над Украйна. Санкциите влизат в действие от през днешния ден, откакто нощес получиха нужното утвърждение.

Тези наказания в допълнение ще допринесат за повишение на икономическия напън над Кремъл и ще лимитират способността за финансиране на войната, се показва в известието на комисията. Тези ограничения са по-широки и по-остри, тъй че да повлияят още по-дълбоко върху съветската стопанска система, и са съгласувани с интернационалните сътрудници, прецизира Европейска комисия.

Допълва се, че се приготвят още оферти за вероятни наказания, в това число за вноса на нефт, както и за налагане на налози или други спомагателни финансови тежести.

Приетите нощес наказания плануват възбрана за импорт на всички типове съветски въглища в Европейски Съюз. Това визира една четвърт от целия експорт на съветски въглища и възлиза на към осем милиарда евро загуба на доходи за Русия годишно.

Въвежда се цялостна възбрана на преводите и запор на имуществото на четири съветски банки, които ще бъдат изцяло откъснати от финансовите пазари. Засегнатите банки съставляват 23 на 100 от пазарния дял в Русия.

Налага се възбрана за даване на Русия на услуги за крипто активи с висока стойност. Това ще способства за затваряне на вероятни пропуски, позволяващи заобикалянето на европейските наказания, отбелязва Европейска комисия. Въвежда се възбрана за даване на финансови препоръки на заможни руснаци.

Предвижда се цялостна възбрана за работата в Европейски Съюз на съветски и беларуски сухопътни превозвачи. Ще бъдат допускани изключения при транспорта на аграрни и хранителни артикули, филантропична помощ, енергийни източници.

Налага се възбрана за влизане на кораби под съветски байрак в пристанища на Европейски Съюз. Изключения ще се ползват за здравни, хранителни, енергийни и филантропични цели.

Европейски Съюз постанова спомагателни забрани за експорт на стойност 10 милиарда евро в области, в които Русия е уязвима поради висока взаимозависимост от европейските доставки. Даден е образец с субстанции, употребявани в рафинериите. Забраната обгръща износа на самолетно гориво и горивни добавки, които може да се употребяват от съветската армия.

Над вноса се постановат спомагателни забрани на стойност 5,5 милиарда евро, които обгръщат цимент, каучукови произведения, дървесина, спиртни питиета (включително водка), алкохол, висококачествени морски блага (включително хайвер).

Въвежда се цялостна възбрана за присъединяване на съветски жители и организации в контракти за публични поръчки в Европейски Съюз и се позволяват изключения единствено в краен случай.

Комисията ще приключи присъединяване си във всички настоящи съглашения за разпределяне на безплатни средства за съветски публични организации или свързани лица, и ще спре всички заплащания по стратегиите " Хоризонт 2020 " и " Хоризонт Европа ", " Евратом " и " Еразъм+ ". По тези стратегии няма да се подписват нови контракти или съглашения с съветски представители.

Европейска комисия приветства прибавянето на още 217 физически и 18 юридически лица към описите на глобените.

Това включва всички 179 членове на самообявилите се " държавни управления " и " парламенти " на Донецк и Луганск. След 2014 година са глобени общо 1091 физически и 80 юридически лица, прецизира комисията.

Отбелязва се, че тази седмица Европейска комисия показа насоки за страните от Европейски Съюз за оценка и попречване на закани за сигурността и публичния ред от съветски и беларуски вложения.
ТЕМА преди 21 минути 163 преди 32 минути 1445 преди 58 минути 410
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР