Европейската комисия предложи във вторник правила за целия Европейски съюз

...
Европейската комисия предложи във вторник правила за целия Европейски съюз
Коментари Харесай

Европейската комисия предлага нови мерки за борба с насилието срещу жени

Европейската комисия предложи във вторник правила за целия Европейски съюз за битка с насилието против дами и домашното принуждение. На Международния ден на дамата изпълнителната власт на Европейски Съюз даде първото по рода си законодателно предложение - инструкция, която ще криминализира като обезчестяване всяко полово деяние без единодушие, генитално осакатяване и кибернасилието, в това число подбудителство в интернет към или ненавист.

Според данни на Европейската комисия всяка трета в Европейския съюз е била жертва на някаква форма на принуждение и до момента в който сходни действия към този момент са закононарушения в болшинството от страните-членки на Европейски Съюз, има известни пропуски в националните закони на някои страни и правните рамки се разграничават.

„ Твърде доста дами и млади девойки са жертви на принуждение и тормоз. Няма място за това в модерна Европа “, сподели зам.-председателят на Европейската комисия с сектор „ Ценности и бистрота “ Вера Юрова. Половината от дамите в Европейски Съюз са били жертви на полов тормоз, а една на всеки 20 оповестява за обезчестяване, до момента в който онлайн насилието нараства застрашително.

Половината от младите дами са жертви на кибернасилие, учредено на пола, а към една трета от дамите са били изправени пред полов тормоз на работа.

„ За страдание, обстановката не се усъвършенства и насилието онлайн пораства с бързи темпове.Предлагаме за първи път закон за целия Европейски Съюз за битка с насилието против дами. Това ще предложи действителна помощ и ще бъде потребен инструмент за дамите “, сподели още Юрова.

Съгласно предлагането, право на жертвата ще бъде да желае погашение на обезщетение от насилника. Освен това - гонене на половото принуждение без единодушие като наказателно закононарушение, криминализиране на издевателството и стартирането без единодушие на интимни фотоси, както и въвеждане на обединен за Европейския съюз денонощен и безвъзмезден телефон за жертвите на полово принуждение. Съшо по този начин - страните от Европейски Съюз ще са длъжни да дават специфични услуги, в това число спешни центрове за потърпевшите дами.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР