Европейската комисия предлага с нова директива условията за труд в

...
Европейската комисия предлага с нова директива условията за труд в
Коментари Харесай

С какви нови правила Еврокомисията иска да осигури по-предвидими условия на труд

Европейската комисия предлага с нова инструкция изискванията за труд в Европейски Съюз да станат по-прозрачни и предвидими, съобщи пресслужбата на институцията.

Като се вкарат нови минимални стандарти всички служащи, в това число тези с необикновени трудови контракти, ще имат по-голяма предвидимост и изясненост за изискванията на труд.

Според Еврокомисията сред два и три милиона спомагателни служащи на необикновени контракти ще бъдат предпазени по този метод.

Предвижда се да вземем за пример работодателите да могат да подават желаната информация по електронен път, с цел да се понижи административната тежест върху тях.

Според Брюксел новите правила ще основат равнопоставени условия за предприятията, тъй че работодателите да правят активността си при по-справедливо състезание на вътрешния пазар.

Директивата обгръща форми на претовареност, които в този момент постоянно са изключвани - домашни служащи, нископлатената работа на ненапълно работно време или работа на доста краткосрочни контракти, работа на повикване, или със възнаграждение с ваучери.

Хората, които се трудят на плаващо работно време ще имат право на по-голяма предвидимост на работата. Работникът ще може да изиска да премине на по-стабилна форма на претовареност и да получи писмен отговор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР