Европейската комисия предлага да бъде създадена нова европейска агенция по

...
Европейската комисия предлага да бъде създадена нова европейска агенция по
Коментари Харесай

ЕК предлага да бъде създадена нова европейска агенция по киберсигурност

Европейската комисия предлага да бъде основана нова европейска организация по киберсигурност - това стана ясно на брифинг в постройката на комисията. 

Изявления дадоха еврокомисарите по цифрова стопанска система и общество Мария Габриел , заместник-председателят и отговарящ за единния дигитален пазар Андрус Ансип и на съюза по сигурността Джулиан Кинг

Трябва да си дадем сметка, че в региона на киберсигурността сме по-силни, когато действаме дружно, съобщи комисар Мария Габриел:Затова сътворяваме по-силна европейска организация по киберсигурността с нов мандат и в допълнение 50 на 100 личен състав и значими нови задачи. Паралелно, тя ще работи с други органи от Европейския съюз като Центъра за разбор на разследващата информация.
Всички ние от ден на ден подвластен от данните и по тази причина е значимо да ги защитим от офанзиви, сподели от своя страна еврокомисар Андрус Ансип. Той добави, че хакерските атаки стават все по-чести и по-ловки и  уточни:Ние също по този начин планираме да улесним узаконяването за киберсигурност в Европейски Съюз, тъй че да изградим у потребителите доверие в продуктите и услугите.  
Трябва да повишим  нашата отбранителна дарба и ще работим със страните членки и с НАТО за задачата, акцентира комисар Кинг. Той обаче предизвести:Не можем изцяло да отстраняваме риска и не би трябвало да се преструваме, че можем. Но можем да създадем по този начин, че да е все по-трудно на тези, които желаят да употребяват хакерските атаки против нас. С тези ограничения ние целим тъкмо това.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР