Европейската комисия потвърди днес, че е получила плана на България

...
Европейската комисия потвърди днес, че е получила плана на България
Коментари Харесай

ЕК потвърди, че е получила Плана на България за възстановяване. Започва работа по оценката му

Европейската комисия удостовери през днешния ден, че е получила проекта на България за икономическо възобновяване. Сега следва комисията да стартира работа по правенето на оценка, а по-късно проектът да бъде одобрен от Съвета на Европейски Съюз, посочи представител на Европейска комисия. Планът дефинира промените и плановете за бюджетни вложения, които България има намерение да реализира със средствата от Европейски Съюз и бе показан, откакто Европейска комисия и българските управляващи имаха натоварен разговор, се показва в известие на комисията.

България изиска безплатно 6,6 милиарда евро по бюджета на Европейски Съюз за възобновяване на стопанската система. Българският проект е структуриран към четири стълба: Иновативна България, Зелена България, Свързана България и Справедлива България. Той включва ограничения в области като декарбонизацията на стопанската система, образованието и уменията, научните проучвания и нововъведенията, интелигентната индустрия, енергийната успеваемост, устойчивото селско стопанство, цифровата съгласуваност, общественото приобщаване и опазването на здравето.

Проектите в проекта са разгърнати до 2026 година, разяснява комисията. Те са в пет от общо седемте европейски водещи области, се показва в известието.

Комисията ще оцени проекта на България по 11 условия. Тази оценка ще включва обзор, дали проектът способства за ефикасното превъзмогване на всички или на забележителна част от провокациите, набелязани в съответните характерни за всяка страна рекомендации, отправени в границите на европейския учебен срок. Също по този начин ЕК ще оцени дали в проекта е планувано най-малко 37 на 100 от разноските да бъдат за вложения и промени в поддръжка на задачите за запазване на околната среда и най-малко 20 на 100 - за цифровия преход.

Когато оценката на комисията е подготвена, Съветът на Европейски Съюз ще има четири седмици за утвърждение, разясни представител на Европейска комисия. Той посочи, че до момента Европейска комисия е одобрила проектите на 22 страни, а Съветът на Европейски Съюз - на 19 страни. Изплащането на средства досега е почнало към 17 страни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР