Европейската комисия поиска онлайн платформите, изготвящи съдържание с изкуствен интелект,

...
Европейската комисия поиска онлайн платформите, изготвящи съдържание с изкуствен интелект,
Коментари Харесай

"Незабавно": Европейската комисия поиска етикет за изкуствен интелект

Европейската комисия изиска онлайн платформите, изготвящи наличие с изкуствен интелект, да слагат етикет, че то не е основано от хора, а от роботи. Това съобщи вицепрезидентът на Еврокомисията Вера Йоурова след среща в Брюксел в понеделник с представители на най-големите платформи, измежду които " Google ", " Майкрософт " и " Мета ".

" Искаме етикета в този момент, неотложно ", съобщи Йоурова, като даде знак, че комисията разчита да получи информация, че той към този момент се употребява в отчетите, които огромните платформи й дават от време на време по силата на етичния кодекс за битка с дезинформацията, който са подписали.

Следващият отчет би трябвало да е подготвен през юли.

Йоурова сподели, че етикетът би трябвало да дава отговор на две условия - да е явен за редовия консуматор и да се появява неотложно при гледането, четенето или слушането на наличие.

Еврокомисарят уточни, че платформите към този момент разполагат с сходни технологии и могат да ги приложат неотложно, с цел да улеснят потребителите да разграничават наличие, основано с изкуствен интелект. Тя уточни, че сега може въз основа на запис от няколко секунди да се наподоби тирада, да се основава видео от несъществували събития или да се основават вести, които в никакъв случай не са се случвали, и по тази причина потребителите би трябвало да бъдат предпазени.

 Вестник се извини за публикация за неестествен загар, написана с ChatGPT Вестник се извини за публикация за неестествен загар, написана с ChatGPT

Освен означаване на продукция, основана с ИИ, Еврокомисията желае от платформите да изградят отбрана против потреблението на техните чатботи от зловредни ползватели.

Руската агитация и дребните езици

На срещата, на която Йоурова е била дружно с еврокомисаря за индустрията Тиери Бретон, е подложен и въпросът за по-добра отбрана на дребните страни и езици от съветската агитация, като е поискано от тях да влагат повече в инспекция на обстоятелствата.

" Искаме (платформите) да имат задоволителен потенциал, изключително в Централна и Източна Европа, които са под непрекъсната дезинформационна офанзива от Русия ", съобщи вицепрезидентът.

Комисията желае напъните да се концентрират към възстановяване на сигурността и към отбраната на изборите от операции онлайн поради
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР