Европейската комисия оценява задълбочено решението на Конституционния съд на Полша

...
Европейската комисия оценява задълбочено решението на Конституционния съд на Полша
Коментари Харесай

ЕК ще отговори бързо на Полша

Европейската комисия прави оценка задълбочено решението на Конституционния съд на Полша и ще отговори бързо. Това се показва в изказване на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен във връзка решението на полския съд, че европейското законодателство няма господство над полските закони.

Европейски Съюз е учреден на полезности и правда. Договорът за Европейски Съюз планува решенията на Европейския съд да бъдат наложителни за националните управляващи, в това число за съдилищата. Всички страни от Европейски Съюз са подписали този контракт, добавя Фон дер Лайен. Тя прибавя, че би трябвало да се защитят правата на полските жители, които употребяват преимуществата да бъдат жители на Европейски Съюз.

Дружествата с бизнес в Полша имат потребност от правна сигурност, че европейските правила и решенията на Съда на Европейски Съюз се ползват напълно, декларира ръководителят на Европейска комисия. Фон дер Лайен показва, че Европейска комисия ще дефинира идващите си дейности съгласно правната оценка на решението на полския съд. Тя декларира, че Европейска комисия няма да се поколебае да употребява всички благоприятни условия, с които е овластена, с цел да отбрани спазването на контракта за Европейски Съюз.

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли заплаши, че ще има последствия след решението на полския съд. " Решението в Полша не може да остане без последствия. Предимството на правото на Европейски Съюз би трябвало да бъде неоспоримо. Нарушаването му значи оборване на един от основополагащите правила на нашия съюз ", съобщи той, като прикани Европейска комисия да " предприеме нужните дейности ". Европейският комисар по правораздаването Дидие Рейндерс не сподели какви съответни ограничения може да бъдат подхванати, само че даде да се разбере, че несъмнено ще има скорошна реакция - до дни или седмици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР