Европейската комисия одобри българска схема за държава помощ в размер

...
Европейската комисия одобри българска схема за държава помощ в размер
Коментари Харесай

ЕК одобри помощ от 25 млн. лева за туроператорите у нас

Европейската комисия утвърди българска скица за страна помощ в размер на 12,78 милиона евро (25 милиона лева) в поддръжка на туроператорите, принудени да лимитират или преустановят активността си заради пандемията от COVID-19.

Помощта по схемата е под формата на директни безплатни средства. Мярката ще бъде отворена за всички туроператори с годен лиценз в България, без значение от страната на регистрация и страната на генезис на пътуващия. Отговарящите на изискванията бенефициери ще имат право да получат по 35 евро за всеки пасажер, който е резервирал туристически пакет с тях, включващ полет до България. Допустимостта е лимитирана до полети сред 1 юни 2021 година и 14 май 2022 година

Целта на мярката е да се подтиква входящият туризъм с удобно непряко влияние в доста области като хотелиерство, ресторантьорство, хранително-вкусова индустрия, превоз, културни и спортни прояви. Помощта ще улесни достъпа до финансиране и ще смекчи неочаквания дефицит на ликвидни средства, пред който са изправени засегнатите сдружения.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР