Европейската комисия обяви нова обща методика за сравняване на качеството

...
Европейската комисия обяви нова обща методика за сравняване на качеството
Коментари Харесай

ЕК обяви нова обща методика за сравняване на качеството на храните в ЕС

Европейската комисия разгласи нова обща методика за сравняване на качеството на храните в Европейски Съюз. Съвместният проучвателен център на Европейска комисия е създал обща методика, която разрешава на националните органи за отбрана на потребителите да тестват и съпоставят състава на хранителни артикули, продавани със сходни опаковки в Общността. Говорителят на Европейската комисия Маргаритис Схинас съобщи:

" Единният пазар не може да има двойни стандарти. Всички европейски жители би трябвало да имат чувството, че са третирани по един и същи метод, както и че им се предлага ясна и правилна информация за продуктите, които купуват. Може би си спомняте, че ръководителят Юнкер повдигна този въпрос в речта си за положението на Съюза през септември. Всички национални органи са призовани да я употребяват за тестване без пролонгация, тъй че първите резултати да са подготвени до края на тази година ".

Методиката се базира на съществени правила като бистрота, сравнимост, сходен асортимент, взимане на проби и тестване на продуктите. Тя ще оказва помощ на националните органи да дефинират дали питателните артикули се оферират на пазара в сходство с правото на Европейски Съюз. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР