Европейската комисия обяви днес, че плащанията по помощта за развитие

...
Европейската комисия обяви днес, че плащанията по помощта за развитие
Коментари Харесай

ЕК се отказва от замразяване на плащанията в помощ на палестинците

Европейската комисия разгласи през днешния ден, че заплащанията по помощта за развиване за палестинците няма да бъдат замразени, с което непосредствено опроверга изказването на един от високопоставените си чиновници по-рано през днешния ден, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 117
Еврокомисията уточни, че стартира обзор на помощта си за Палестина след офанзивата на " Хамас " против Израел през уикенда.

" Междувременно, защото няма планувани заплащания, няма да има и спрени заплащания ", сподели в изказване Европейска комисия.

По-рано през днешния ден еврокомисарят за съседството и разширението, Оливер Вархей, сподели в обществената мрежа " Екс " (доскоро " Туитър " ), че Еврокомисията подлага на обзор цялата си помощ за развиване за палестинците.

" Всички заплащания ще бъдат неотложно замразени ", сподели той.

Разминаването на позициите между комисарите в Европейската комисия стана още по-видимо след изявление на еврокомчисаря по ръководство на рецесии Янез Ленарчич. Той уточни, че изрично осъжда нападението, само че " е неотложно да се отбрани цивилното население. "

" Хуманитарната помощ на Европейски Съюз за нуждаещите се палестинци ще продължи толкоз дълго, колкото е належащо ", съобщи той в обществените мрежи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР