Европейската комисия направи преглед на допълнителната фискална консолидация, обявена от

...
Европейската комисия направи преглед на допълнителната фискална консолидация, обявена от
Коментари Харесай

Процедурата при прекомерен дефицит вече не е обоснована за Италия


Европейската комисия направи обзор на спомагателната фискална консолидация, оповестена от италианските органи тази седмица и стигна до заключението, че тя е задоволително основна, с цел да не предлага на Съвета откриването, на този стадий, на процедура при несъразмерен недостиг (ППД). Причината е в това, че Италия не е спазила критерия за дълга.

На 5 юни 2019 година Комисията оцени в отчета си факторите, които са в основата на нарушаването от страна на Италия на целевия индикатор във връзка с дълга през 2018 година В отчета бе прегледано осъществяването на бюджета на Италия през 2018 година и бюджетните прогнози за 2019 година и 2020 година и в него се стигна до заключението, че ППД е оправдана. Държавите членки също по този начин приканиха Италия да предприеме нужните ограничения, с цел да подсигурява спазването на наредбите на Пакта за непоклатимост и напредък в сходство с процедурата при несъразмерен недостиг (ППД), и прибавиха, че „ Комисията и комитетът могат да вземат поради спомагателни детайли, вероятно показани от Италия “.

На 1 юли италианското държавно управление одобри бюджета си за втората половина на 2019 година, както и декрет-закон, който включва промяна за 2019 година, възлизаща на 7,6 милиарда евро или 0,42 % от Брутният вътрешен продукт в номинално изражение. В резултат на това номиналният недостиг на Италия се чака да доближи 2,04 % от Брутният вътрешен продукт през 2019 година, което бе задачата, залегнала в бюджета за 2019 година, признат от италианския парламент. Като се вземат под внимание наредбите, признати на 1 юли, се чака Италия в общи линии да съблюдава изискваната промяна според защитната част на Пакта за непоклатимост и напредък (ПСР) през 2019 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР