Европейската комисия изрази готовност да осигури необходимите средства, за да

...
Европейската комисия изрази готовност да осигури необходимите средства, за да
Коментари Харесай

ЕК изрази готовност да осигури необходимите средства за работата на европейската прокуратура

Европейската комисия изрази подготвеност да обезпечи нужните средства, с цел да може прокуратурата на Европейски Съюз да стартира работа още тази година.

Говорител на Европейска комисия съобщи на конференция, че комисията знае за настояванията на европейския основен прокурор Лаура Кьовеши.

Европейска комисия: Има незабавна потребност от общо наблюдаване за върховенството на закона

Пред евродепутати през вчерашния ден Кьовеши съобщи, че към този момент за прокуратурата на Европейски Съюз няма задоволително средства и чиновници. Тя бе представена да твърди, че някои от страните в Европейски Съюз не оказват нужното подпомагане за излъчването на националните прокурори, работещи за европейската прокуратура.

"Подборът на прокурорите продължава, Съветът на Европейски Съюз има думата по този въпрос ", разясни представителят на Европейска комисия. Той удостовери, че тези прокурори имат право по европейските правила да работят на половин работен ден в прокуратурата на Европейски Съюз.

"Рано е да се каже, дали ще бъде по този начин ", добави представителят във връзка опасенията на Кьовеши, че работата на ненапълно работно време ще затрудни активността на европейските прокурори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР