Европейската комисия изпрати мотивирано становище до 8 страни членки, в

...
Европейската комисия изпрати мотивирано становище до 8 страни членки, в
Коментари Харесай

ЕК подканва България да се забърза с плановете за управление на речните басейни

Европейската комисия изпрати стимулирано мнение до 8 страни членки, в което ги прикани да приключат проектите си за ръководство на речните басейни съгласно условията на директивата за водите и проектите за риска от наводнения. Това съобщи БНР.

Една от въпросните осем страни е България. Страната ни разполага със период от два месеца, с цел да уведоми Европейска комисия за подхванатите ограничения по проекти за ръководство на речните басейни. В противоположен случай има действителна власт против България да бъде заведено дело в Съда на Европейски Съюз.

Плановете за ръководство на речните басейни включват стратегия от ограничения за обезпечаване на положителното положение на всички водни обекти. Плановете за ръководство на риска от наводнения пък се изготвят въз основа на карти, които демонстрират възможните неподходящи последствия, произлизащи от сюжетите за наводнения.

През февруари тази година Европейска комисия изпрати уведомителни писма на осемте страни членки, с зов да приключат прегледа на своите проекти за водите.
 Карамфилова обезпокоена, че се бавят проектите за речните басейни
Карамфилова обезпокоена, че се бавят проектите за речните басейни

Екоминистърката упорства за сериозен прогрес през идващите месеци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР