Европейската комисия (EК) ще започне митническата регистрация на вноса на

...
Европейската комисия (EК) ще започне митническата регистрация на вноса на
Коментари Харесай

ЕС може да наложи мита за китайските електромобили със задна дата

Европейската комисия (EК) ще стартира митническата регистрация на вноса на китайски електрически транспортни средства (EV) в четвъртък, 7 март. Това значи, че  китайските електрически автомобили  могат да бъдат наранени от мита  със задна дата, ако комерсиалното следствие на Европейски Съюз по-късно заключи, че те получават несправедливи дотации, заяви

Еврокомисията организира антисубсидийно следствие на китайските електрически автомобили, с цел да дефинира дали да наложи мита, с цел да отбрани производителите от Европейски Съюз. Разследването би трябвало да завърши до ноември, макар че Европейски Съюз може да наложи краткотрайни мита през юли.

В документ, оповестен във вторник, ЕК заяви, че разполага с задоволително доказателства, показващи, че китайските електрически автомобили са били субсидирани и че вносът се е нараснал с 14% на годишна база, откогато следствието беше публично стартирано през октомври. В документа се споделя, че производителите от Европейски Съюз могат да понесат щета, която ще бъде мъчно поправима, в случай че китайският импорт продължи с този интензивен ритъм преди приключването на следствието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР