Европейската комисия е изпратила въпроси към Булгаргаз във връзка със

...
Европейската комисия е изпратила въпроси към Булгаргаз във връзка със
Коментари Харесай

Булгаргаз за въпросите на Брюксел: Поисканата информация е за отношенията с доставчици и партньори

Европейската комисия е изпратила въпроси към " Булгаргаз " във връзка със договорката с турската компания " Боташ ". Това потвърдиха за Euronews Bulgaria от Министерството на енергетиката по отношение на информации в медиите, че Европейска комисия е почнала следствие на договорката, подписана от служебния кабинет през януари.

От „ Булгаргаз “ пък излязоха със известие до медиите, в което обаче не удостоверяват, че желаната информация е тъкмо за съглашението с „ Боташ “. От сдружението декларират, че са получили въпроси от Генерална дирекция „ Конкуренция “ на Европейска комисия „ по отношение на доставките на природен газ до България “.

„ Изследваният интервал обгръща последните няколко години, а поисканата информация е ориентирана към връзките с снабдители и сътрудници и детайлности за доставките. „ Булгаргаз “ приготвя и ще даде информацията в контрактувания с Европейска комисия период. Дружеството поддържа постоянен контакт с Комисията и от време на време ѝ оказва подпомагане по разнообразни въпроси от неговата подготвеност “.

Споразумението сред " Булгаргаз " и „ Боташ “ бе подписано през януари т. година и обезпечава на българската газова компания достъп до терминалите за регазификация на полутечен природен газ и последващия му транспорт до територията на България за интервала от 1 януари 2023 година до 31 декември 2035 година

От една страна договорът ни с Турция е диверсификация от позиция на маршрутите, само че по време на подписването не стана ясно от кое място тъкмо ще идват новите количества синьо гориво. Споразумението разрешава на " Булгаргаз " и " Боташ " да си поделят дневния потенциал на граничния пункт Странджа-Малкочлар.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР