Европейската комисия е готова да установи работни отношения с всеки

...
Европейската комисия е готова да установи работни отношения с всеки
Коментари Харесай

ЕК отново протяга ръка към Лондон

Европейската комисия е подготвена да откри работни връзки с „ всеки нов министър председател на Обединеното кралство “, сподели през днешния ден говорителката Наташа Берто на фона на упованията, че Борис Джонсън ще наследи министър-председателката Тереза Мей, съобщи Ройтерс. Еврокомисията повтори, че е подготвена „ да се ангажира с страните членки, които ще са най-засегнати “ от Брекзит без договорка, на което Джонсън сподели, че е подготвен да предприеме стъпки, с цел да подсигурява напускането на Англия на 31 октомври. Общността се приготвя за Брекзит без договорка, само че обмисля също и друго допустимо отсрочване на английското отдръпване.
Общността към този момент сподели, че Ирландия може да разчита на великодушна помощ - от финансова поддръжка за рибната промишленост до подкрепяне от експертната група по митнически и граничен надзор. Тя е под напън от други страни от Европейски Съюз да приготви границата на острова за инспекции, които ще са нужни след Брекзит, изключително в случай че Лондон напусне без подписване на съглашение, което да планува какви са дейностите при напускането. Това непредвидено обмисляне включва и сюжет, при който „ Обединеното кралство не заплати плануваното “ според сегашния бюджет на Европейски Съюз, от който Англия е част, сподели Берто на постоянен брифинг.
На фона на упованията Джонсън, който беше отпред на акцията за овакантяване през 2016 година, да стане идващ английски министър председател, общността се приготвя за Брекзит без договорка, само че обмисля също и друго допустимо отсрочване на английското отдръпване.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР