Европейската комисия е готова да наложи санкции срещу Полша, ако

...
Европейската комисия е готова да наложи санкции срещу Полша, ако
Коментари Харесай

ЕК: Ще санкционираме Полша, ако приеме спорната съдебна реформа

Европейската комисия е подготвена да наложи наказания против Полша, в случай че държавното управление на Беата Шидло утвърди противоречивите правосъдни промени, съобщи ТАСС.

Заместник–председателят на органа на изпълнителната власт на Европейския съюз Франс Тимерманс съобщи, че Брюксел може да лиши Варшава от право на глас в Съвета на Европейски Съюз, ако централноевропейската страна утвърди противоречивите промени в законодателството. "При такова развиване на събитията, ние нямаме да имаме различен избор с изключение на да наложим наказване ", сподели той. Заместникът на Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9... към профила уточни още, че Варшава има едномесечен период да реши този пробием. "Ние ще изчакаме този период ", уточни още холандският еврокомисар.

Полша одобри противоречиви закони, които слагат под подозрение независимостта на съда от държавното управление. Гласуването в Народното събрание стана мотив за всеобщи митинги във Варшава и други градове на Полша. Президентът Анджей Дуда, от своя страна, наложи несъгласие върху част от плановете.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР