Европейската комисия е дала на Полша два месеца, за да

...
Европейската комисия е дала на Полша два месеца, за да
Коментари Харесай

ЕК даде 2 месеца на Полша за реформа на съдебната реформа

Европейската комисия е дала на Полша два месеца, с цел да приведе правосъдната си промяна в сходство с условията на Европейския съюз.
В началото на април Европейска комисия уведоми Полша за стартирането на нова процедура по отношение на Варшава поради неспазването на правилата на върховенството на закона и правосъдната промяна.
„ Полските управляващи имат два месеца, с цел да подхващат ограничения, нужни за сходство на нашето стимулирано умозаключение. Ако Полша не ги одобри, Европейска комисия може да изпрати този въпрос в Съда на Европейски Съюз “, се споделя в официалното съобщение, представено от БГНЕС по информация на Агенция Франс Прес.
Полските управляващи организираха правосъдна промяна, поради която страната е застрашена от дисциплинарни ограничения на Европейски Съюз. Влезлият в юли закон „ За Върховния съд “ даде право на президента да удължава мандата на съдиите след достигането на пенсионна възраст, която беше понижена до 65 години. Европейска комисия счита, че даването на сходни компетенции на президента нарушава контракта за Европейски Съюз. Комисията се обърна към съда на Европейски Съюз с искане краткотрайно да се прекрати действието на полската промяна. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР