Европейската футболна централа УЕФА започна разследване на инцидентите на мача

...
Европейската футболна централа УЕФА започна разследване на инцидентите на мача
Коментари Харесай

УЕФА започна разследване на инцидентите на мача между Ница и Кьолн

Европейската футболна централа УЕФА стартира следствие на случаите на мача от груповата фаза на Лигата на конференциите сред Ница и Кьолн (Германия). Двубоят нощес приключи 1:1, само че случилото се на терена надалеч не се оказа най-запомнящото се от мача, тъй като почитатели на двата тима на стадиона се сбиха между тях. Това докара до закъснение на срещата с близо час, до момента в който се намеси полицията и бъдат отведени виновниците за багра. 

Агенция Франс прес разгласи, че 32 души са потърпевши при случая. 

Обвиненията, повдигнати от УЕФА против Ница, включват мятане на предмети от последователи, палене на факли, вълнения и ограничение на придвижването на фенове от страна на защитата. Кьолн ще бъде разследван за мятане на предмети, паленето на факли и предизвикателство на вълнения. 

За гостуването на Лазурния бряг дойдоха близо 10 000 последователи на Кьолн, само че идването им не бе посрещнато с положително към от французите, като даже кметът на Ница се оплака обществено от вандалски прояви на немските ентусиасти. 

Прокуратурата в Ница също стартира следствие на насилието, което докара до 32 ранени. В ход са три инспекции на случаите освен на стадиона, само че и отвън него, както и в центъра на Ница, оповестиха френските медии. Целта е " идентифициране и задържане " на виновните лица.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от Лига Европа и Лига на Конференциите, онлайн, в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР