Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) настоя за последователна европейска

...
Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) настоя за последователна европейска
Коментари Харесай

Създават мрежа от заводи за чипове за автомобили в Европа?

Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) настоя за „ поредна европейска самодейност “ за бързо основаване на мрежа от фабрики за чипове в , с цел да се постави завършек на зависимостта от доставките им от . Съответният апел организацията насочва в писмо, адресирано до Европейската комисия, оповестява английският всекидневник The Financial Times.

„ Настоящата рецесия демонстрира какъв брой уязвима е веригата за доставки на полупроводници и по какъв начин е належащо да сведем до най-малко нашата взаимозависимост от задграничните пазари, изключително в Азия, за тези жизненоважни съставни елементи “, споделя Оливер Ципсе, началник на ACEA и ръководител на борда на шефовете на BMW. „ По принцип свързваме двата края сега, а азиатските марки в този момент се оправят доста по-добре, тъй като са открили връзки с локалните си снабдители. Би било доста потребно [да се преодолее дефицита на чипове], като имаме локални снабдители “, добави Ципсе.
 Страсбург провежда конференция за бъдещето на Европа Страсбург провежда конференция за бъдещето на Европа
В Страсбург през днешния ден ще се организира конференция за бъдещето на Европа, заяви БНР. За първи път ще бъде включено разискване на приноса на гра...

Продажбите на коли в Европа, напомня вестникът, паднаха с 23% през септември - до най-ниското равнище от 1995 година - по-специално заради неспособността на автомобилните производители да отговорят на търсенето, основно заради дефицит на полупроводници. По-рано беше обявено за проекти за създаване на предприятия за тяхното произвеждане на европейския континент, най-вече в Германия и Франция, като американската корпорация Intel има намерение да влага 80 милиона евро в самодейността.

Построяването и стартирането в употреба на такива нови фабрики в Европа обаче ще отнеме няколко години, вследствие на което континентът ще изпита дефицит на микросхеми, поради обстоятелството, че по-голямата част от производството на полупроводници се е преместило в страни с по-евтина работна ръка, показва ACEA.

Според прогнозите на специалисти дефицитът на микросхеми, подкопаващи производството на коли в света, може да продължи през 2022 година и даже през 2023 година Свързва се и с внезапно повишеното търсене в подтекста на пандемията на потребителска електроника, най-вече тв приемници, телефони и игрови конзоли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР