Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) препоръча да се добави силно

...
Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) препоръча да се добави силно
Коментари Харесай

Добавиха нов страничен ефект на ваксините срещу COVID-19

Европейската организация по медикаментите (ЕМА) предложи да се добави мощно менструално кървене към листата със странични резултати на mRNA имунизациите COVID-19, създадени от Moderna, както и от Pfizer и нейния сътрудник BioNTech, предаде Ройтерс.
Съобщения за тежка менструация - кървене, характеризиращо се с повишен размер и/или дълготрайност, което пречи на качеството на живот - са следени по време на клинични изпитвания, от случаи в действителния свят и в здравната литература, обявиха от ЕМА.
Случаите - които в множеството случаи са били несериозни и с краткотраен темперамент - са докладвани след първата, втората и бустерната доза на Comirnaty на Pfizer-BioNTech и Spikevax на Moderna.
Регулаторният орган към този момент е стигнал до заключението, че съществува най-малко " рационална опция " мощното менструално кървене да е причинно обвързвано с тези ваксини.
Говорител на Moderna съобщи, че компанията е осведомена с отчети, свързващи нейната ваксина с дисменорея, или болежка, обвързвана с менструацията.
Компаниите Pfizer и BioNTech не са били открити незабавно за коментар.
ЕМА също по този начин съобщи, че няма доказателства, които да допускат, че менструалните нарушавания, изпитвани от някои хора, имат някакво влияние върху възпроизводството и плодовитостта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР