Европарламентът отново обсъжда дали да отмени двойното часово време. Очаква

...
Европарламентът отново обсъжда дали да отмени двойното часово време. Очаква
Коментари Харесай

ЕП пак обсъжда да отмени ли двойното часово време

Европарламентът още веднъж разисква дали да анулира двойното часово време. Очаква се депутатите да призоват комисия да предложи унищожаване на промяната на лятното и зимното часово време, която се прави два пъти годишно.

Най-големият спор е кое тъкмо време да се избере - лятното или зимното.

Финландия, Полша и Естония са измежду еврочленките, които мощно лобират да се приключи местенето на стрелките на часовника.

Това ще е следващото разискване на въпроса в Европейски Съюз пред последните години – до момента без триумф, макар че в съвсем всички страни има публично неодобрение от промяната на времето, въведена с Директива на Европарламента и Европейския съвет.

Противниците на двойното часово време акцентират десетки медицински проучвания за вредата му върху човешкото здраве. Промяната води до разстройство на биологичния часовник, нарушение на съня и храносмилателни проблеми, увеличение на случаите на подтиснатост, депресии и инфаркти. При промяната на краткотрайно съгласно статистическите разбори се усилва и броят на злополуките. Досега еврочиновниците отвръщаха, че няма недоволства от държавите-членки и казусът е нищожен.

Смяната на часовото време е въведена за пръв път от Германия през Първата международна война, с цел да се пестят разноски за осветяване, като се употребява повече дневната светлина. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР