Европа, в това число и България, е видимо неподготвена, за

...
Европа, в това число и България, е видимо неподготвена, за
Коментари Харесай

Румен Петков: Европа е видимо неподготвена, за да се справи адекватно с бежанския поток от Украйна

Европа, включително и България, е очевидно неподготвена, с цел да се оправи съответно с бежанския поток от Украйна.

Това разяснява пред медиите в Бургас ръководителят на АБВ Румен Петков. Липсата на готовност е в няколко насоки – административна и от позиция на сигурността. Петков изясни, че въпросът за украинските бежанци е ориентиран към Министерството на туризма, по-късно – към общественото ведомство. Независимо от всичко, положителният резултат и при двете министерства е налице, сподели той. Остава въпросът за сигурността обаче, сподели още Петков и разяснява, че контролът на границата е много компромисен във връзка с инспекциите на влизащите украински коли за оръжие, опиати, пари, както и хигиеничен надзор, който в Украйна не е обединен с този в Европейски Съюз.

Налице е и неналичието на единни европейски правила и обща изясненост за ориста на бягащите от войната след приключване на периода им за престояване в страните от Европейски Съюз. Същевременно Румен Петков акцентира чисто човешкия дълг България на оказва помощ на украинските бежанци с всичко по силите си. Налице обаче са двойни стандарти, сподели той и даде образец с предлаганите обществени привилегии на бежанците от Украйна, на фона на обществената мизерия, в която живеят доста от българите. Петков е безапелационен, че сходни решения и образци за явна неправда ще основат напрежение сред българи и украинци.

„ Министър-председателят би трябвало да има мярка, когато приказва, тъй като неналичието на мярка, на следващия ден ще докара до въпроси. И неготовността на Европа да даде отговор на основни и въпроси ще удари най-силно България. “

Напрежението сред украинци и руснаци обаче към този момент е налице, изключително по Черноморието и по планинските курорти у нас, сподели Петков и добави, че сходна сцена на конфликт може да убие българския туризъм за десетилетия наред. На този декор няма изясненост по какъв начин правоохранителната система ще предотврати сходни събития, разяснява ръководителят на АБВ и добави, че огромната отговорност е на Министерство на вътрешните работи и на локалните органи за самоуправление.

„ Въвличането на България във войната ще е злополука и всички приказки от сорта на „ бензиностанция с ракети “ във връзка Русия единствено оказват помощ за това “, разяснява, националният представител Владимир Маринов, който е и член на комисията по земеделие към Народното събрание. Той сподели, че „ в този миг нечисти сили вършат политика “.

Владимир Маринов още веднъж акцентира, че сега растежът на горивата и на олиото са „ преекспониране на лъжлива информация “ и риск от дефицити на зърно и слънчоглед у нас няма.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР