Европа трябва да укрепи способностите си да се защитава, независимо

...
Европа трябва да укрепи способностите си да се защитава, независимо
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Европа трябва да укрепи способността си да се защитава

Европа би трябвало да укрепи качествата си да се пази, без значение от това кой ще завоюва идните избори в Съединени американски щати или по какъв начин ще се развие войната в Украйна, съобщи немският канцлер Олаф Шолц на конференцията за световната сигурност в Мюнхен, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
" Ние, европейците, би трябвало да се грижим доста повече за личната си сигурност, в този момент и в бъдеще ", съобщи Шолц на втория ден на конференцията. Германия, най-голямата стопанска система в Европа, е нараснала разноските си за защита до 2 % от Брутният вътрешен продукт и ще продължи да реализира тази цел на западния защитителен съюз НАТО, сподели Шолц.

Германският канцлер прикани сътрудниците от Европейски Съюз да не позволяват отвод от помощта за Украйна и в това време да засилят личната си защита, заяви списание " Шпигел ".

Според канцлера опасността от страна на Русия е действителна. " Ето за какво способността ни за въздържане и отбрана би трябвало да бъде надеждна - и да остане надеждна ".

Канцлерът прикани сътрудниците от Европейски Съюз да дават повече финансова помощ за Украйна, която е обект на нахлуване от страна на Русия - в полза на личната си сигурност. Германия съвсем удвои военната си помощ за Киев за актуалната година до над 7 милиарда евро, а за идващите години ще бъдат добавени обещания за общо 6 милиарда евро, съобщи още канцлерът. Той сподели, че доста би желал " сходни решения да бъдат взети във всички столици на Европейски Съюз ".

" Ние, европейците, би трябвало да се погрижим доста повече за личната си сигурност - в този момент и в бъдеще ", означи Шолц. За тази цел тактиката за национална сигурност предвиждаше да се насърчи " създаването и въвеждането на бъдещи качества, като да вземем за пример прецизни и съвременни оръжия ", което се разисква с Франция и Обединеното кралство. " Нашата отбранителна промишленост ще усили надеждно производството си единствено в случай че всички ние солидарно и в дълготраен проект осигурим нужните запаси. И по този метод да допринесем и за нашата сигурност ", съобщи Шолц.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР