Европа трябва да разполага със силен Социален фонд и силен

...
Европа трябва да разполага със силен Социален фонд и силен
Коментари Харесай

Борисов иска силни еврофондове за социалните политики

Европа би трябвало да разполага със мощен Социален фонд и мощен Кохезионен фонд. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на Тристранната обществена среща на върха за напредък и претовареност, осведомиха от Министерски съвет.

На обичайния конгрес в Брюксел участваха ръководителите на европейските институции и на европейските обществени сътрудници . Борисов е в качеството си на министър председател на страната, която ръководи Съвета на Европейски Съюз. На срещата се обсъждаха главните провокации за реализиране на по-високи обществени стандарти в Европа .

Борисов уточни, че България продължава интензивно да работи по усилване на общественото измерение на Европа , уточни Борисов. Това е приоритет на Председателското трио - Естония, България и Австрия и е значима част от програмата на нашето председателство.

 Възможно е източване на пари от европейския кохезионен фонд
Възможно е източване на пари от европейския кохезионен фонд

Специалните служби на Европейския съюз към този момент проверяват някои от плановете на общини у нас

Премиерът подчертава върху безработицата, изключително измежду младежите, и върху развиването на човешките запаси . Той означи съществуващото неравноправие на пазара на труда , изключително във връзка с заплащането на дамите и мъжете .

Премиерът акцентира и нуждата от усилване на главните обществени права на европейските жители и най-много - приобщаването на хората с увреждания.
" Факт е напредъкът в нашето председателство по редица законодателни досиета, в това число и по Директивата за командироване на служащи ", сподели Бойко Борисов.

Той уточни почнала работа за преобразяване на Европейския учебен срок за съгласуваност на икономическите политики и политиките по заетостта в съществена рамка за приложението на Социалния дирек.

" Без съответно финансиране резултатите от приложението на Стълба няма да са по този начин осезаеми, както ни се желае. Неслучайно приоритет за българското председателство е и общественото измерение на Многогодишната финансова рамка ", съобщи още българският министър-председател.

Борисов акцентира, че идващият европейски бюджет , макар отражението на Брекзит върху него, би трябвало да дава отговор на високите цели европейските страни в икономическата, обществената и екологичната сфера, което е мотив в интерес на образуването на мощни Социален фонд и Кохезионен фонд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР