Европа се затопля по-бързо и с по-екстремни явления от всеки

...
Европа се затопля по-бързо и с по-екстремни явления от всеки
Коментари Харесай

Европа е най-бързо затоплящият се континент

Европа се затопля по-бързо и с по-екстремни феномени от всеки различен континент, твърди Европейската работа за наблюдаване на климата ‘Коперник’. 2023-та преживя безпрецедентни горещини, пожари и наводнения. Средните глобални температури са били с 2,5% по-високи от прединдустриалните равнища.

 
Вече живеем в климат, който е радикално друг от климата, в който се е развивала нашата цивилизация и в който сме израснали. Никога не сме виждали морето толкоз топло. 
Карло Буонтемпо, шеф на службата за битка с изменението на климата  " Коперник "  

Температурите се покачват два пъти по-бързо от междинните стойности за света. Това предизвиква влажно време, водещо до комплицирана композиция от рискови феномени в границите на континента.

 
По отношение на валежите Европа е със 7% над междинната стойност. Северна Германия, част от Скандинавия и Балканите са имали доста влажна година. Андалусия, Каталуния или Южна Франция са имали доста суха година. 
Карло Буонтемпо, шеф на службата за битка с изменението на климата  " Коперник "

Учени настояват, че въпреки рисковите метеорологични феномени да зачестяват, планирането на битката с тях ще се окаже предизвикателство.

 

 
Очакваме да има по-екстремни промени сред горещи, сухи и влажни условия. Трудно е за обмисляне. Например, доста по-лесно е да планираш инфраструктура или действията на бизнеса. Наистина е трудно за обмисляне. 
Ричард Алън, климатолог, Университет на Рединг

От повишението на температурата на морската вода до топенето на ледниците - Европа е очевидец на най-тежките последствия от световното стопляне. Изследователите от " Коперник " са уверени, че в случай че наклонността не претърпи поврат, тези последствия единствено ще се утежняват. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР