Европа се сблъсква с все по-силен отпор срещу политиките за

...
Европа се сблъсква с все по-силен отпор срещу политиките за
Коментари Харесай

Италия, Германия, Полша – отпорът срещу зелените политики на ЕС расте

Европа се сблъсква с все по-силен отпор против политиките за справяне с изменението на климата и запазване на околната среда.

Това води до размиване на нейната зелена стратегия в миг, когато на територията на Стария континент се развихрят тежки горещини и горски пожари, написа Reuters и дава образци от няколко водещи европейски страни.

Италия

Дясното държавно управление на Италия, което встъпи в служба в края на предходната година, се опълчва на редица начинания на Европейския съюз, ориентирани към екологизиране на стопанската система. Основният мотив - локалният бизнес не може да си разреши авансово контрактуваните цели за преход.

Италия изиска от Европейски Съюз да се либерализира инструкция, ориентирана към възстановяване на енергийната успеваемост на постройките, да преработи проектите за последователно унищожаване на колите с мотори с вътрешно горене и сложи под въпрос устрема за понижаване на промишлените излъчвания, показва осведомителната организация.

Според документ на Министерството на енергетиката на страната от предишния месец, при сегашните политики Италия изостава от графика за реализиране на задачите за декарбонизация до 2030 година, избрани от Европейски Съюз.

В същото време държавното управление продължава да извършва други аспекти на екологичната стратегия. По-рано този месец да вземем за пример то декларира, че желае да употребява средства от Европейски Съюз за капиталова стратегия на стойност към 19 милиарда евро за подсилване на енергийните и газовите мрежи и за преобразяване на стопанската система в по-екологична, като част от напъните си за преразглеждане на проектите за консумиране на средствата от Европейски Съюз за възобновяване след пандемията.

Англия

Англия губи позицията си на международен водач в региона на дейностите против климатичните промени и не прави задоволително, с цел да реализира задачата си за нулево чисто ползване в средата на века, декларират през юни съветниците на страната по въпросите на климата.

Миналогодишните известия за нови планове, свързани с изкопаеми горива, също са се отразили отрицателно на репутацията на Англия, се споделя в годишния отчет за напредъка, направен от Комитета по изменение на климата.

Отделен разбор, поръчан от държавното управление, пък открива, че предприятията се оплакват от недостатъци в капиталовата среда във Англия, в това число поради непоследователни политически задължения.

Напредъкът в региона на сухоземната и морската вятърна сила в страната е възпрепятстван от промени в разпоредбите, което принуждава някои разработчици да предупредят, че ще им бъде доста мъчно да влагат във Англия без по-добри тласъци.

Миналия месец министър-председателят Риши Сунак предизвести за политиките в региона на климата, които " излишно основават на хората повече проблеми и повече разноски ", дни откакто неговите консерватори ненадейно завоюваха локалните избори, с помощта на опълчването си на повишението на налозите за най-замърсяващите транспортни средства.

В отговор на рецензиите към екологичната позиция на неговото държавно управление Сунак декларира, че резултатите на Англия в намаляването на въглеродните излъчвания са по-добри от тези на други огромни страни.

Нидерландия

Партията BBB или BoerBurgerBeweging (Движение на фермерите и гражданите), учредена през 2019 година в съпротива на проектите на държавното управление за фрапантно понижаване на замърсяването с азот в земеделските стопанства, претърпява стремглаво развиване, достигайки до второ място в социологическите изследвания.

Стъпвайки на вълната от митинги против екологичните политики на държавното управление, тя ненадейно победи консервативната партия VVD на районните избори през март.

Последното седмично изследване на пазарния откривател Ipsos преди парламентарните избори през ноември слага ВВВ на второ място с близо 15% от гласовете - единствено на 3 процентни пункта зад VVD, която за първи път от повече от десетилетие ще взе участие във вота без министър-председателя Марк Рюте.

Възходът на ВВВ е сериозен удар по последното съдружно държавно управление, което се разпадна през юли, показва Reuters и прибавя:

„ Ако ВВВ реализира обилни триумфи на националните избори, това може да сложи нидерландската политика за ограничение на азота в несъгласие с Европейски Съюз “.

Полша

Правителството на Полша, което от дълго време е консервативно във връзка с политиките за запазване на околната среда в страната и на което предстоят избори през октомври, даже завежда дело против Брюксел.

Страната е подала тъжби в Съда на Европейски Съюз по отношение на възбраната на блока за транспортни средства с вътрешно горене през 2035 година, завишаването на задачите на съюза за понижаване на излъчванията, както и за това, което назовава „ интервенция в ръководството на националните гори “.

Изправена пред натиска на миньорските профсъюзи, Полша също по този начин отсрочи проекта за понижаване на зависимостта си от въглищата, като намали статута на идната актуализация на енергийната си политика до просто " консултация ".

Германия

Гневът към закона за последователното унищожаване на отоплението с нафта и газ докара ръководещата коалиция в Германия до съвсем цялостна съсипия тази пролет. След седмици на разногласия тя се съгласи на промени, които смекчиха първичния законопроект.

Спорът оказа помощ на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " да заеме второ място в социологическите изследвания. Партията оспорва тезата, че човешката активност е причина за изменението на климата.

Според социолозите гневът против самодейностите за понижаване на броя на колите по пътищата в градовете Берлин и Бремен ще повлияе негативано на поддръжката за Зелените на националните избори тази година.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР